Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili OŠ „Vladislav Skarić“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić posjetili su danas Osnovnu školu „Vladislav Skarić“ gdje su ih ugostili direktor Meho Pirić i članovi školskog odbora škole.

Direktor Pirić je upoznao prisutne sa projektima koji su realizirani u proteklom periodu, ali i sa problemima sa kojima se suočavaju.

Prije dvije godine okončani su radovi na postavljanju nove termo fasade i PVC stolarije na objektu Osnovne škole „Vladislav Skarić“.

Radove su finansijski podržali Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Švedske, Općina Centar i Fond za zaštitu okoliša FBiH koji su izdvojili 498.800 KM, dok je implementator projekta Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U prošloj godini krenulo se u realizaciju druge faze projekta, odnosno u izgradnju školske kotlovnice na gas.

Radovi su okončani, a slijedi izdavanje upotrebne dozvole gdje nailazimo na probleme zbog procesa legalizacije objekta.

Proces legalizacije škole nam predstavlja najveći prioritet i nadamo se da podršci da što prije taj proces dovedemo do kraja, kazao je Pirić.

Predsjedavajući Đozo je izrazio opredjeljenje Općinskog vijeća i Općine Centar da stvara uslove za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.

“Učinit ćemo sve što je u našoj moći da u što skorijem roku proces legalizacije školskog objekta dovedemo do kraja. Naš interes moraju biti djeca. Imamo obavezu da im omogućimo što bolje uslove za školovanje, odnosno perspektivnu budućnost”, poručio je Đozo.