Premier liga Engleske: City maršira prema tituli, Aston Villi minimalna pobjeda protiv Leedsa

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su West Ham u 26. kolu engleskog Premiershipa rezultatom 2:1 i nastavili svoj niz pobjeda, koji sada glasi 20 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

City je počeo utakmicu u svom stilu, lopta je bila u njihovom posjedu više od 70 posto, a prvu priliku do koje su došli nakon pola sata igre Građani su pretvorili u pogodak. Kevin De Bruyne je ubacio sa desne strane, a Ruben Dias glavom iz peterca pogađa za 1:0.

West Ham je igrao hrabro i stvarao šanse, otvorili su se, najbolju priliku je imao  Michail Antonio, on je nakon sjajne akcije šutirao sa desetak metara, ali je pogodio samo stativu.

Ipak, u 43. minuti West Ham je izjednačio. Jesse Lingard je ubacio loptu po zemlji u peterac, a Antonio sa pola metra šalje loptu u prazan gol za 1:1. Na odmor se otišlo sa tim rezultatom.

U drugom poluvremenu City je krenuo svim silama po pobjedu, a u 68. minuti Riyad Mahrez je pronašao Johna Stonesa u kaznenom prostoru, a štoper domaće ekipe šutira precizno i pogađa za konačnih 2:1.

Aston Villa je u gostima pobijedila Leeds United. Leeds je djelovao bezvoljno i bezidejno. Susret je riješen u petoj minuti El-Gazi je pogodio i ako se očekivala kiša golova, više ih nije bilo.

Villa je ovom pobjedom došla do osme pozicije na tabeli a Leeds ostaje na poziciji broj deset.