Raguž: “Nisu krive Ćavar i Baralija što je izabran Kordić, već mi – nama prijetite”

“Nisu krive Ćavar i Baralija što je izabran Kordić, već mi – nama prijetite”, poručio je to predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

“Ono što smo mi tvrdili je da nećemo ulaziti u bilo kakve koalicije i u sporazume sa HDZ-om, a antihrvatska histerija koja je generirana od strane političkog Sarajeva, počev od Bakira Izetbegovića, koji je govorio da će raditi blokade rada Gradskog vijeća, od pola ili cijelu godinu, koliko se izabere, odnosno da se ne izabere gradonačelnik Hrvat, pa do BH bloka” rekao je Raguž.

Raguž: “Odnosno SDP-a i Nikšića koji su se pridružili toj protuhrvatskoj kampanji, govoreći da probosanci u sred Mostara moraju zavladati gradom Mostarom, kao da je gradonačelnička pozicija ima apsolutističke ovlasti i kao da ne postoji Gradsko vijeće, pa sve do Medžlisa islamske zajednice, koji je na jedan sumanut način napao doktora Milivojevića”.

“Jednostavno ta jedna protuhrvatska histerija je natjerala nas je da sjednemo za stol, ne sa HDZ-om, nego s Kordićem, da definiramo jedan cijeli set mjera od problema i projekata, nudeći neke svoje rješenje i da vidimo hoće li on prihvatiti naš program”, dodao je Raguž.

Raguž je također dodao da su u prvom krugu izbora bili suzdržani te rekli da će njihov glas ovisiti od odgovornosti kandidata.

Dodao je da jesu opozicija, te da očekuju transparentnost u trošenju javnih sredstava.

Raguž: “Mi imamo osam godina nenamjenskog, netransparentnog i kriminalnog koruptivnog utroška proračuna grada Mostara koji je praktično podijeljen po narkokartelskom načinu djelovanja, gdje imate određen dio proračunskih sredstava kojim upravlja SDA, a drugim dijelom HDZ”.

“Na papiru stoji da je u jednoj godini potrošeno preko 60 miliona nenamjenski i netransparentno, smatramo da ta cifra dolazi i do sto miliona maraka. Sad pomožite puta osam godina od kad ne funkcionira izvršna vlast, možete vidjeti koje su razine toga SDA-ovskog HDZ-ovskog kriminala koji je bio u gradu Mostaru”, istaknuo je Raguž, kako prenosi N1.