Red Bull koristi svaku priliku da bude uključen u gaming industriju

Red Bull Capture Point je takmičenje po pitanju najboljih fotografija iz video igara, takmičenje vrijedi samo za stanovnike na području SAD-a.

Otvaranje ovakvih natječaja, samo je dokaz koliko je industrija video-igara zanimljiva najvećim kompanijama svijeta i koliko iste žele biti dio toga. Proizvođač energetskih napitaka sponzorira i surađuje s profesionalnim igračima video igara od 2006.

Red Bull je već sponzorirao određene događaje u industriji video-igara, kao i timove u svijetu eSports-a kao što je OG tim koji se profesionalno bavi igranjem Dota 2 igre. OG je ekipa koja sa brendiranim Red Bull grbom i jedna od najuspješnijih europskih ekipa u ovoj igri.

Od svog osnivanja 2015. godine osvojili su brojne turnire na najvišem nivou, kao i dva najprestižnija Dota 2 turnira “The International”, skraćeno TI u 2018. i 2019. godini, te su tako ujedno postali i prva ekipa koja je osvojila najprestižniji Dota turnir dvije godine uzastopno. Također, prvi su tim koji je osvojio 4 velika Dota turnira.

Foto: liquipedia

Red Bull je poznat po sponzoriranju brojnih sportista poput Neymara iz PSG-a (nogomet), Trent Alexander-Arnolda iz Liverpool-a (nogomet), Max Verstappen-a iz Red Bull Racing-a (Formula 1), Blake Griffin-a iz Detroit-a (košarka), te mnogih sportaša iz kategorije ekstremnih sportova, ali i Ninja (Tyler Blevins) profesionalnim streamerom video igara i eSports igračem.

Zanimljivo je istaći kako Ninja ima drugi najunosniji ugovor, odmah nakon Neymar-ovog.

Što se tiče nagradne igre Red Bull poziva igrače da podijele svoje najbolje trenutke iz foto režima iz pet naslova koji sudjeluju u takmičenju i iskoristite priliku da osvoje PlayStation 5 i mnoge druge nagrade.

U ovom najnovijem takmičenju vještina baratanja sa foto aparatom, odnosno u ovom slučaju baratanja sa foto režimom, svi učesnici moraju imati PlayStation 4 ili 5 konzolu, PlayStation Network račun, Twitter račun i naravno pristup igrama koje ulaze u natječaj, prenosi Respawn.ba