Šepić: BiH treba šire okupljanje na prostoru cijele države, nije samo Sarajevo važno

Dešavanja oko izbora gradonačelnika u Mostaru i sukobe unutar BH bloka komentarisao je i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić. 

Šepić je kazao da je uvijek na strani integrativnih procesa, te da je uvijek nastojao okupljati i biti dio okupljanja na političkoj sceni, ali to okupljanje mora biti na iskrenim osnovama i bez kalkulacija, a mora uključivati cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Ova posljednja dešavanja sa BH blokom i ‘partnerima’, dodatno potvrdjuju koliko takvim projektima fali suštine i pravog sadržaja i koje ovako služe samo za stvaranje iluzije alternative. Prava alternativa mora biti dosta širi front i na prostoru puno većem od Sarajeva i nadam se da je svima Mostar bio dovoljna i posljednja lekcija, rekao je predsjednik Nezavisnog bloka.

Uz to je dodao da svi iz Bh bloka i Koalicije okupljene oko SDA, moraju učiniti sve da zajedno nastupe i ne dozvole da Mostarom nastavi upravljati politika Čovićevog HDZ-a, te je dodao da je svako mogao vidjeti kako je to izgledalo zadnjih 15 godina.

“Zato, nikakva trgovina, niti buduće pozicioniranje ne smiju biti važniji od ljudi i bolje budućnosti tog grada”, zaključio je Šepić