Stanivuković: Ništa više neće biti isto, revolucija je već stigla

Stanivuković: “Nismo ispunili obećanje da ćemo prikazivati račune preko 500 maraka te smo odlučili se da prikazujemo račune i od jednog pfenniga.”

Gradonačelnik Banja Luke je rekao kako će se posebna pažnja staviti na transparentnost prilikom objave konkursa.

“Konkursi će biti na bilbordima tako da više neće biti građana koji ih neće vidjeti. Većina u skupštini je protiv ovoga što radimo, da se ne krade” rekao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da se njihovi intervjui snimaju.

“Mi dajemo prijedlog za sve javne pozicije na koje se bira, poput načelničkih i direktorskih pozicija” dodao je on.

“Građanima je preko glave, ko su ti ljudi koji ništa ne znaju, a izdominiraju na svakom intervjuu. Znači, dajemo prijedloge da se ključne javne pozicije snimaju”, kazao je on.

Dodao je kako će građani Banjaluke danas moći vidjeti kako je potrošeno pola miliona maraka, a do kraja godine će moći pratiti gdje je završilo 150 miliona.

“Prvi smo grad koji će smanjit budžet za preko 20 posto. Ovo je primjer na kojem će nam svi moći pozavidjeti. Na čelo grada došao je neko ko hoće sve ove stvari da stavi u legalne tokove i da se izbori sa svim negativnim pojavama”, dodao je on.

Također je poručio kako će u nedelju ili ponedeljak imati izvještaj tima za reviziji pa će građani moći vidjeti “koji sve vlasnici kafića, restorana i objekata koji su vlasništvo grada nikada nisu dali ni marke zakupa”.

“Bit ćemo prva javna ustanova koja će sve javne nabavke centralizovati i taj model ćemo završiti ove godine. Ništa više neće biti isto, revolucija je već stigla”, istakao je Stanivuković.