Strašni detalji o smrti Maradone/ Riječi Maradoninog ljekara potresle Argentinu

Doktor Leopoldo Luque ponovo je na udaru zbog smrti Diega Armanda Maradone.

Smrt Diega Maradone još uvijek se istražuje, a neurohirurg Leopoldo Luque i psihijatrica Agustina Cosachov optuženi su za propuste u liječenju legendarnog Argentinca koji je preminuo 25. novembra 2020. godine.

Argentinski portal Infobae objavio je ekskluzivne audiosnimke i prepiske Leopolda Luquea s Agustinom Cosachov i saradnicima tokom posljednjih minuta života Diega Maradone.

Čini se da mu je srce stalo, debeli će je**no da umre. Ne znam šta je radio, dolazim tamo  kazao je Leopoldo preko telefona, čime se potvrdilo da je Maradona morao biti u bolnici a ne na kućnom liječenju poslije operacije.

Infobae navodi da su ovi materijali dio dokaza koji se istražuju.

Agustina, učinili smo sve što smo mogli. Porodica je bila svjesna situacije, znali su da je on težak pacijent. Jedino što od vas sada tražim je da me upozorite u slučaju da su ljuti i da mi kažete gdje se nalaze”, rekao je Luque u razgovoru s Augustinom Cosachov nakon što je saznao za Maradoninu smrt. Doktor Leopoldo je bio više zabrinut za reakciju porodice legendarnog Argentinaca a ne za njegovo stanje.

Nakon što su objavljeni audiozapisi i poruke, oglasila se je i Maradonina kćerka Dalma. Ona je rekla kako je “povratila” kad je sve pročitala i preslušala, ali najavila da će tužiti i Matíasa Morlu – Maradoninog advokata kojeg optužuje da je odgovoran što je odabrao Luquea da brine o zdravlju njenog oca.

Jedino što tražim od Boga je da se izvrši pravda“, napisala je Dalma te poručila da neće stati na ovome, “Neću stati jer je to najmanje što mogu učiniti, boli me što vidite neke ljude koji su saveznici tih doktora, NEĆU STATI!

Leopoldo Luque i Agustina Cosachov bi mogli biti podvrgnuti novom ispitivanju u narednim danima i optuženi za ubistvo iz nehata.