Tijelo stradalog planinara prebačeno u Jablanicu

Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo stradalog planinara R.Š. evakuirano je jutros s mjesta nesreće kod vrha Cetina na Prenju u Jablanicu.

U nesreći koja se jučer ujutro dogodila pokretanjem lavine ispod vrha Cetina na Prenju smrtno je stradao alpinista R.Š., a njegov kolega A.A. lakše povrijeđen.

On je i pronašao tijelo R.Š. i pozvao pomoć. Cijeli dan je trajala akcija dolaska timova GSS-a na ovo izuzetno nepristupačno područje kako bi se izvuklo tijelo stradalog planinara.

Helikopter koji je jučer došao na lokaciju nije bio od pomoći zbog izuzetno jakog vjetra te se morao vratiti.

“Po iznimno teškim vremenskim uvjetima uz jaku buru i temperature ispod -20 stepeni, pripadnici gorskih službi spašavanja pripremili su tijelo za evakuaciju i transportirali ga do mjesta pogodnog za izvlačenje helikopterom. Ovom prilikom ističemo iznimnu stručnost i zalaganje posade helikoptera Oružanih snaga BiH”, naveli su iz GSS-a u BiH.

Stradali R.Š. Imao je čin poručnika u OS BiH i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH, a u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.