U Općini Novo Sarajevo predstavljen projekat “Interkulturalna mreža prijateljstva”

Učenice četvrtog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti sa profesoricom nutricionizma Suadom Karić posjetile su Općinu Novo Sarajevo su predstavili projekat “Interkulturalna mreža prijateljstva” koji povezuje srednjoškolce sa područja Balkana.

U razgovoru sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robertom Plešeom, načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Riadom Idrizovićem predstavile su internacionalni projekat “Interkulturalna mreža prijateljstva” koji se odvija u nekoliko modula.

U svakom modulu koji traje pet mjeseci ima deset afirmativnih zadataka za učenike. U toku je realizacija trećeg zadatka pod nazivom “Lideri dobrote i ljubavi” s ciljem je da se pokaže šta znači darivati i poklanjati, a ne očekivati ništa zauzvrat. Urađen je i emotivan video za Petrinju kojima je upućena poruka ljubavi, rekla je prof. Karić. Precizirala je da je cilj i da se učenici ohrabre da prošire svoje znanje što se tiče digitalnih vještina.

Nakon razgovora u Općini Novo Sarajevo, učenice i njihova profesorica zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Novo Sarajevo posjetili su Javnu ustanovu Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”- Odjel za predškolski odgoj.

Ovom prilikom, iskazana je želja za unapređenjem saradnje na projektima namijenjenim djeci, kao i zaštite okoliša.