U toku revizija korisnika lične i porodične invalidnine u općini Centar

Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju da je u toku revizija korisnika prava na ličnu i porodičnu invalidninu u 2021. godini.

Po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upućeni su dopisi svim korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavljanje dokumentacije.

Svi korisnici su na adresu dobili poziv, prijavu koju su trebali ispuniti, te spisak ostalih neophodnih dokumenata.

Bolesni i nepokretni korisnici prava mogu se obratiti u Matični ured čiji će službenici izaći na teren i ovjeriti potpis.

S obzirom da se mnogi korisnici prava nisu odazvali, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, a po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, će privremeno obustaviti isplatu invalidnina za sve one koji nisu dostavili podatke.

Iz nadležne službe pozivaju sve korisnike koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju da se u što kraćem roku jave u Službu za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu i dostave tražene dokumente sa pisanom izjavom i na taj način nastave ostvarivati pravo na ličnu i porodičnu invalidninu.