Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za Šapu” uskoro zatvara svoja vrata

Nakon samo dvije godine od postojanja Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” uskoro zatvara svoja vrata.

Kako je danas saopćeno, Udruženje koje je radilo na više segmenata, trudilo se da pomogne što više životinja, došlo je do slijepe ulice i momenta kada su primorani da prelome sve uloženo i ugase Udruženje.

Bitno je napomenuti da se radi o jedinom registrovanom Udruženju za zaštitu životinja koje djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine.

“Pored svog truda i vremena koji smo ulagali ove dvije godine, Udruženje je više bilo samofinansirano od strane nas nego sto je nailazilo na neku pomoć” objavili su u saopštenju.

“Rad je bio transparentan, pružili smo članarine za koje se godinama pisalo da treba da se pokrenu, pokušavali da prodajemo stvari. Međutim na naše objave iz nekog razloga odziv je bio slab ili nikakav. Nismo podržavali ilegalne smještaje, životinje smo udomljavali u BiH, a onih nekoliko udomljenih u inostranstvo je otišlo legalno i ispravno, spašavali smo i kada nismo imali podrške, nekoliko puta i izvisili u borbama ali ih prošli do kraja, imali teških i tužnih situacija, dobijali prijetnje, nailazili na sabotaže, pomagali i drugim udruženjima, ljudima, iz drugih gradova”, dodali su u saopćenju.

Na društvenoj mreži Facebook su se zahvalili članovima i osobama koje su na bilo koji način pomogle da Udruženje opstane do sada.

Male šapice koje su do sada dobijale redovne obroke od strane Udruženja i članova istog, ostati će prepuštene na milost onima koji nisu doprinijeli ništa kako bi pomogli Udruženju da opstane.

Pored svog truda i vremena, prostora itd koji smo ulagali ove dvije godine, Udruženje je više bilo samofinansirano od…

Posted by Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” on Srijeda, 3. Februar 2021.