Video/ Dokumentarni film o Streetwear-u u Sarajevu

Streetwear je stil ulične mode koji je nastao iz kalifornijske surf te skateboarding kulture.

Postepenim širenjem i sticanjem popularnosti, danas obuhvata elemente hip-hop mode, japanske ulične mode i moderne haute couture mode.

Streetwear obično karakteriziraju neformalni, udobni komadi odjeće i obuće kao što su jeans, majice, bejzbol kape, te tenisice.

Historija streetweara je duga i veoma bogata. Kada je riječ o streetwear modi u našoj zemlji, sve sto se može reći da nije dovoljno propraćena putem medija.

U svrhu reklamiranja ovog načina života, napravljen je kratki dokumentarni film pod nazivom BTS 033/ SARAJEVO Streetwear.

Do realizacije projekta je doslo zahvaljući dobroj volji i raspoloženju mladih i filmsko- umjetničkom udruženju Triljud kao, glavni pokretač i realizator projekta.

Za realizaciju ovog projekta najviše su zaslužni Alida Kurtović, Selma Halilbegović, Ajla Pustahija, Benjamin Delalić, Benjamin Zametica, Ada Čeremida, Vedad Krkbešović, Elma Iković, Sandi Muratović, Selma Nezirević, Ajdin Gljiva, Stefan Andy Đapan, Azam Keila, Emina Tsiligkros, Huda Ali.

BTS/033 SARAJEVO STREETWEAR je prvi u nizu, projekata koje su planirani za tekuću 2021. godinu. 2020 godina je zbog pandemije koronavirusa dosta unazadila planove koji su bili zacrtani u toj godini, ali sve to daje samo još veći motiv da se nastavi u 2021. godini. Slijede mnogi dobri projekti u nastavku.