Video/ SeharaCAST | U pokretu (E7): Prva linija odbrane BiH od radioaktivnog otpada #mislioprirodi

Životi svih nas su u opasnosti! Možda neće nama ništa biti, ali naša djeca će sigurno osjetiti! Uništit će možda najljepšu rijeku u regionu! Cijela Bosna i Hercegovina može ispaštati! Naše zdravlje u budućnosti je upitno! Serija zemljotresa u Hrvatskoj otvorila je oči i onima koji su najmanje zabrinuti!

Sve ovo stane iza samo jednog imena i to “Trgovska gora”.

Dok neko pije kafu ove sunčane nedjelje, možda se žaleći zato što kafići ne rade nakon 23 sata, vjerovatno i ne sumnja kakva opasnost se bliži svima nama. S druge strane, tu su negdje mladi puni energije, puni snage, puni života i volje, koji su i vikende i sve svoje slobodno vrijeme posvetili da osiguraju zdravu budućnost nama i našoj djeci.

Mario Crnković je jedan od njih, najglasniji, najsnažniji i najizloženiji. Vjerovatno shvatajući da pisma zabrinutosti našim susjedima ništa ne znače, Mario je svoj život posvetio da njegova i naša Una bude pitka, a Bosna i Hercegovina sigurna zemlja za život.

Ukoliko i dalje ne znate zašto je ovaj slučaj ovoliko opasan, zašto je ta neka Trgovska gora tabu tema u medijima, predlažemo vam da poslušate naš podcast, gdje vam u novoj epizodi donosimo priču Maria.

— Podcast je podržan kroz projekat “Misli o prirodi!” kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, uz finansijsku podršku Švedske. Stavovi izneseni u podcastu su isključiva odgovornost sagovornika i ne odražavaju nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske. —