Vojvodina dogovorila sjajno pojačanje, transfer stopirao zambijski general

Zbog jako čudnih okolnosti Vojvodina ostaje bez sjajnog pojačanja.

Prije par dana trener Nenad Lalatović i sportski direktor Milan Kosanović su pronašli napadača u Zambiji.

“Riječ je o 22-godišnjem napadaču reprezentacije Zambije, koja je nastupala u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija, gdje je doživela poraz od Maroka.

Brz je i pokretljiv, baš onakav kakvog želi šef struke Nenad Lalatović, pa činimo sve kako bi potpisao ugovor s Vojvodinom. Blizu smo realizacije i nadam se da ćemo za neki dan imati konkretne novosti za naše navijače”, izjavio je Kosanović prije nekoliko dana.

Također, Kosanović je kazao da je Vojvodina prihvatila sve uslove Emmanueal Chabule, “a sam igrač bio je izuzetno sretan zbog toga što će doći u našu sredinu i zaigrati u crveno-bijelom dresu”.

“Nažalost, umiješao se tada određeni general iz njegovog kluba u Zambiji, čovjek koji se tamo pita i donosi odluke i koji nije shvatio da prelazni rok ističe i da zato igrač mora brzo da potpiše ugovor koji smo mu poslali”, kazao je Kosanović.

Naveo je da je taj paraf izostao, te da je period transfera završen.

Taj paraf je izostao, period transfera je završen i od Chabulinog dolaska u Novi Sad, na njegovo i naše veliko razočaranje, ove zime nema ništa”, rekao je Kosanović.