Vrtić Bulbuli/ Odlična dinamika radova, sanira se fasada

U ulici Hulusina na Bistriku već nekoliko mjeseci izvode se radovi na rekonstrukciji i sanaciji devastiranog vrtića Bulbuli, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Iz nadležne Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad potvrdili su da se trenutno izvode radovi na fasadi objekta.

Finaliziraju se radovi na postavljanju nove fasade na gornjoj i lijevoj strani objekta, a uporedo se radi na montaži fasadne skele sa desne i donje strane.

“Sve je spremno za postavljanje završnog sloja fasade, a sa poboljšanjem vremenskih uslova i ti radovi će biti završeni. Uporedo s ovim izvode se i radovi na postavljanju podnog grijanja u prostorijama, te gletovanje rigips plafona”, pojasnili su u Službi.

Ranije su završeni radovi na krovnoj konstrukciji, montiran je solarni sistem na krovu objekta, uvedeno je radijatorsko i podno grijanje na prvom i drugom spratu, postavljene nove elektroinstalacije u cijelom objektu, urađeno hidrauličko ispitivanje mreže podnog grijanja, okončani građevinski radovi na postavljanju cementnog estriha u podu prvog i drugog sprata, ugrađena unutrašnja stolarija na oba sprata, urađeno fino malterisanje i gletovanje na oba sprata, postavljena hidroizolacija u prizemlju objekta, postavljena keramika u toaletima na oba sprata i rasvjeta na drugom spratu, objekat je spojen na sistem vodovoda i kanalizacije, te je saniran potporni zid s gornje strane objekta.

Vrtić Bulbuli devastiran je za vrijeme agresije na naš grad i od tada ne radi. Projektom koji finansiraju Općina Stari Grad i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a sa 964.000 KM lijeva obala Miljacke, prvi put nakon agresije, dobit će javni vrtić.

Rekonstrukcija i puštanje u rad ovog javnog vrtića u ulici Hulusina značit će mnogo za građane, posebno imajući u vidu nedostatak kapaciteta sa kojim se odavno suočava JU Djeca Sarajeva koja upravlja svim javnim vrtićima na području Kantona Sarajevo. Radove izvodi firma ‘Kol invest’.