Žalba na crveni karton Davida Luiza nije uspjela ali Janu Bednareku iz Southamptona poništen karton

Arsenal je izgubio žalbu za poništavanje crvenog kartona Davida Luiza protiv Wolvesa , ali zabrana za Southamptonova Jana Bednareka je ukinuta.

Štoper “Topnika” Luiz petom je zakačio Williana Josea u svom kaznenom prostoru u porazu od 2:1 kod Wolvesa, dok je Bednarek “optužen” da je faulirao Anthonyja Martiala u porazu “Svetaca” od Manchester Uniteda.

Kako prenosi BBC, iz Arsenala su izjavili da je klub “razočaran” žalbenim rezultatom. Arsenal je vodio sa 1:0 kada je Luiz  faulirao Josea i ako nije bilo pokušaja igranja loptom, odbrambeni igrač je isključen, a Ruben Neves je zabio penal.

Craig Pawson bio je glavni sudac meča i nakon provjere video pomoćnika odluka je ostala, a od Pawsona nije traženo da pregleda incident na monitoru terena.

Luiz, će propustiti utakmicu Arsenala u Premier ligi protiv Aston Ville u subotu.

U međuvremenu, šef Southamptona Ralph Hasenhuttl smatra da je ispravna odluka da se poništi crveni karton Bednareka u porazu od 9-0 na Old Traffordu.

Znao sam da Jan nije kriv za prekršaj, jer sam vidio scenu nakon utakmice, pa je to bila jedina moguća odluka za mene”, rekao je Hasenhuttl.

Mike Dean bio je sudija na ovom meču, a Southampton je tražio da ni on ni Lee Mason, koji je bio četvrti sudija, ne sude njihove utakmice u budućnosti.