Bale: “Moj plan je da se vratim u Real Madrid”

Gareth Bale kaže da se planira vratiti u Real Madrid sljedeće sezone, kad završi posudba u Tottenhamu.

Kapiten Walesa, Bale, se vratio u Tottenham u septembru prošle godine, kada ga je Real Madrid poslao na jednogodišnju posudbu u London.

Bale se trenutno nalazi sa reprezentacijom Walesa u Belgiji gdje se spremaju za svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Na pitanje kako bi njegova klupska budućnost mogla utjecati na njegovu karijeru u reprezentaciji on je kratko odgovorio da za njega nema ometanja, prenosi BBC.

On smatra da je glavni razlog što je došao u Tottenham na posudbu, taj da bi konačno igrao fudbal.

Prvobitni plan je bio odraditi sezonu u Spursima, a nakon Europskog prvenstva, ostaje mi još godina dana u Real Madridu. Moj plan je vratiti se, to sam odlučio”, izjavio je Bale.

Kao član Real Madrida Bale je osvojio četiri naslova Lige prvaka, dva naslova La Lige, jedan Kup kralja, tri Uefina superkupa i tri klupska svjetska prvenstva.

Međutim, zbog niza povreda, loše forme, nezainteresovnanosti i pogoršanog odnosa s menadžerom Zinedineom Zidaneom , Bale je izgubio mjesto u ekipi Kraljeva. Kao rezultat toga, prošlog septembra vratio se u Tottenham, u klub gdje je sve počelo za njega. Bale se pridružio Spursima sa 17 godina.

Baleova minutaža u Tottenhamu je bila ograničena na početku, ali je uhvatio je jako dobru formu i izborio se za svoje mjesto, trenutno je postigao deset golova u 25 nastupa.