Bayern poslije preokreta razbio Borussiju

Nogometaši Bayerna su savladali Borussiju u derbiju 24. kola njemačke Bundeslige, nakon preokreta a rezultat je glasio 4:2.

Borussia je sjajno počela meč, poveli su već u 2. minuti utakmice kada je iz prvog napada gostiju Haaland sa 20 metara precizno šutirao i matirao Manuela Neuera.

U 9. minuti sjajni Norvežanin je stigao i do drugog pogotka. Nakon sjajne akcije po lijevoj strani Thorgan Hazard je poslao loptu u peterac, a Haaland zabija za 2:0. Izgledalo je da nas očekuje potop Bayerna ali stvari se okreću u korist aktuelnog prvaka Evrope.

Bayern ubacuje u brzinu više, a Haalandu je na njegova dva gola najbolje odgovorio Lewandowski.

Poljak je najprije u 26. minuti za milimetar izbjegao ofsajd i zabio iz peterac na asistenciju Leroya Sanea, a potom je u 44. minuti uspješno realizovao penal za 2:2. Na odmor se otišlo s tim rezultatom.

U drugom poluvremenu obje ekipe su pokušavale stići do pogotka koji bi im donio tri boda, a Bayern je to na kraju i ispunio.

Najprije se u 88. minuti Leon Goretzka sjajno snašao nakon jednog ubačaja i iz prve pogodio za 3:2, a konačnih 4:2 je postavio Lewandowski u 90. minuti susreta, svojim trećim golom na utakmici.