Bh. rukometaši savladali Austriju, vraćamo se u trku za plasman na Evropsko prvenstvno

Rukometaši BiH su u Bugojnu pobijedili reprezentaciju Austrije rezultatom 27:21 i time se vratili u trku za plasman na Euro.

Rukometna reprezentacija BiH dobro je otvorila meč i na startu povela sa 5:1, ali onda smo malo stali. Austrija ja ušla u dobru seriju i stigla do preokreta, ali na kraju ipak BiH odlazi s minimalnim vodstvom na pauzu.

Naša reprezentacija je u posljednjoj sekundi došla da vodstva na poluvremenu, tačnije pogodio je Haseljić i rezultat je glasio 11:10. Prvo poluvrijeme nam je dalo jako dobre odbrane obje reprezentacije, na gol smo čekali pune tri minute.

Najbolji pojedinci u našoj reprezentaciji u prvom poluvremenu su bili Perić sa tri gola, te Haseljić, Vranješ i Malinović za dva. S druge strane Božović, Frimmel i Hutecek su postigli po tri gola sa reprezentaciju Austrije.

Opet dobro otvaramo poluvrijeme i serijom golova dolazimo do 18:14, što je bila najveća prednost na meču. Naši momci se nisu predavali pa su ovu prednost povećali i još više. Do kraja utakmice nismo ispuštali prednost i zasluženo smo slavili.

Josip Perić je postigao pet golova za Zmajeve, a po četiri su dodali Vladimir Vranješ, Nikola Prce i Ibrahim Haseljić. Kod gostiju je šest golova imao Robert Weber.

Ovo je bila jako bitna i važna pobjeda za našu selekciju, ali i uspješan debi za novog selektora Ivicu Obrvana.

BiH se nalazi na drugom mjestu Grupe 2 kvalifikacija za Euro s dvije pobjede i dva poraza, odnosno četiri boda.

Prva je uvjerljivo Njemačka sa osam bodova, dok Austrija na trećem i Estonija na četvrtom mjestu imaju po pobjedu, odnosno po dva boda. Na prvenstvo direktno idu dvije prvoplasirane ekipe, a naš tim do kraja kvalifikacija igra još dvije utakmice jednu protiv Njemačke i jednu protiv Austrije.