Čarobna noć: Hrabri Dinamo pregazio Tottenham i plasirao se u četvrtfinale Evropske lige

Fudbaleri Dinama iz Zagreba slavili su protiv Tottenhama rezultatom 3:0 nakon produžetaka i izborili su četvrtfinale Evropske lige.

Nogometašima Dinama ovo je najveći evropski uspjeh u novijoj historiji. Tottenham je u ovaj meč ušao kao veliki favorit. Pogotvo nakon pobjede od 2:0 u Londonu, očekivalo se da će ekipa Tottenhama rutinski završiti posao. Modri iz Zagreba su drugačije mislili.

Mourinho je malo kombinovao sastav, ali Portugalac je večeras doživio možda i najteži poraz u svojoj karijeri. Modri su ušli hrabro u ovaj susret i pokazali su da će se boriti do kraja.

U prvom dijelu nije bilo golova. Malo više su prijetili gosti, ali mreže su mirovale. U drugom poluvremenu počinje ludnica u Zagrebu. Njihov heroj je postao Mislav Oršić.

Prvo je u 62. minuti Oršić doveo Dinamo u vodstvo, da bi u 83. minuti isti igrač ponovo pogodio nakon lijepe akcije i tako odveo ovaj susretu u produžetke.

Gosti iz Sjevernog Londona su bili “pogubljeni”. Ali ipak Dinamu je bio potreban još jedan pogodak. Ohrabreni fantastičnom predstavom, igrači Dinama su nastavili dobro igrati i u produžecima, a nevjerovatni Oršić je i trećim golom do koljena dotukao slavni Tottenham.

Na semaforu je do kraja ostalo 3:0 tako da Dinamo slavi najveći uspjeh u modernoj historiji, čarobna noć za sve navijače Dinama i fudbal na Balkanu. Hrabri Dinamo nije odustao, a svi znamo da sreća prati hrabre.