Đoković srušio Federera i postao apsolutni vladar svjetskog tenisa

Novak Đoković danas je upisao još jedan veliki rekord svjetskog tenisa, kao čovjek sa najdužim stažom na prvom mjestu ATP liste.

Nakon što je prestigao Rogera Federera, Đoković je poručio kako ne zna šta je granica i dokle želi otići.

“Ne znam šta je realno, šta je granica, ja ne poznajem granice i zato smatram da sam uspio da dostignem te najviše vrhove, dostignuća u teniskoj historiji. Izuzetno sam motivisan da nastavim dalje, gdje će me to odvesti i kakve ću uspjehe nizati ubuduće, ne znam, ne mogu da predvidim budućnost, ali mogu da stvorim najbolje moguće uslove da budućnost bude uspješna i na tome radim”, kazao je Novak.

Također kazao je da vjeruje da ima sve konce u svojim rukama.

“Naravno sa najužim timom ljudi oko sebe, to je izuzetno bitan faktor, ta podrška i razumijevanje, mojih roditelja, familije, braće, moje supruge, svih najblžiih u mom životu”, rekao je Novak u razgovoru za Tanjug i dodao:

“Bez te podrške i njihove snage bilo bi mnogo teže za mene, pogotovo u ovoj fazi života, gdje nakon svih uspjeha u posljednjih 15 godina imam svaki razlog da kažem dosta je bilo, ali ja i dalje osjećam veliku zaljubljenost u ovaj sport i uživam u svakom momentu kada držim reket”.