Donirana četiri bolnička kreveta za potrebe Opće bolnice

Po nalogu načelnika Općine Centar Srđana Mandića danas su predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice isporučili četiri bolnička kreveta za potrebe Javne ustanove “Opća bolnica prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Radi se namjenskim bolničkim krevetima kojim imaju elektronski sistem namještanja nivoa zaglavlja, saopćili su iz Općine Centar.

Kreveti su ustupljeni na korištenje sve dok traje vanredna situacija izazvana pandemijom koronavirusa. Predstavnici Opće bolnice su izrazili zahvalnost na sveukupnoj dosadašnjoj podršci Općine Centar i naveli da će ovu današnju donaciju odmah staviti na raspolaganje Infektivnom odjelu za oboljele od COVID-19, koji je otvoren u okviru bolnice.

Općina Centar će kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, u okviru svojih materijalnih i zakonskih mogućnosti, staviti sve svoje resurse zdravstvenim ustanovama, u želji da se što prije izborimo sa uzročnicima i posljedicama pandemije. Pored današnje donacije Općina Centar je, podsjećamo, dala na korištenje kombi vozilo ovoj bolnici, koje se koristi za transport neophodne medicinske opreme i osoblja.

Javnoj ustanovi “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” na raspolaganje stavljena su dva službena vozila sa vozačima, za prevoz uzoraka sa punktova za testiranje na analizu.