Draško Stanivuković smijenio direktora Toplane: Niko nije imao hrabrosti da to uradi

Novi gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, smijenio je v. d. direktora “Toplane”, Miću Milovanovića.

Vijest je potvrdio Stanivuković na svom Facebook profilu, te je kazao da je smijenjen zbog isteka mandata i lošeg poslovanja.

“Smijenio sam direktora preduzeća ‘Toplana’, jer niko nije imao hrabrosti da uradi nakon više decenija lošeg rukovođenja i milionskih gubitaka koje je, otkad upravlja ovim preduzećem proizveo”, kazao je gradonačelnik Banja Luke.

Uz to, dodao je i da je obračun sa gubitašima, negativnim pojavama, kriminalom i određenim lobijima je u Banjoj Luci počeo sa prvim danom njegove pobjede.

“Ovim korakom je taj put nastavljen. Naš cilj je preispitati sve ono što je u proteklih dvije decenije rađeno u Gradskoj upravi”, rekao je Stanivuković.

Pored toga, obavijestio je da će tim za reviziju u petak u 12 sati iznijeti brojne dokaze o kriminalu i korupciji, te da će zaključnu riječ voditi Tužilaštvo i MUP.

“Ovim putem pozivam i sve relevantne institucije da se uključe”, zaključio je u svojoj objavi.

Milovanović je v. d. još od 2016. godine. Kako je rečeno iz Gradske uprave, pomenuto preduzeće je jedan od najvećih gradskih gubitaša s dugom većim od 80 miliona KM.

Смијенио сам директора предузећа “Топлана”, јер нико није имао храбрости да уради након више деценија лошег руковођења и…

Posted by Драшко Станивуковић on Srijeda, 3. March 2021.