Dwayne Johnson otkrio je datum premijere filma “Black Adam”

Holivudski glumac i bivši hrvač najavio je da će njegov DC Comics film “Black Adam” biti predstavljen u julu 2022. godine.

Johnson glumi moćnog negativca koji se pokušava iskupiti,te je u nedjelju na Instagramu podijelio video snimke s Times Squarea, koji prikazuju animiranu grafiku filma izlijepljenu na digitalnim ekranima njujorške orijentacije.

Kako se datum premijere pojavljuje u bljeskajućim neonskim lampama, zloslutni glas preglasuje: “Hijerarhija moći u DC univerzumu će se uskoro promijeniti”.

“Black Adam” obilježit će Johnsonov debi kao DC lik, koji je neprijatelj Shazama – kojeg glumi Zachary Levi u DC Extended Universe.

Otkrivajući projekt 2019. godine, Johnson je rekao da je uloga Crnog Adama “drugačija od bilo koje druge koju sam ikada igrao u svojoj karijeri”.

“Kao dijete Superman je bio heroj kakav sam oduvijek želio biti. Ali, nekoliko godina u svojoj maštariji, shvatio sam da je Superman heroj, koji nikada ne bih mogao biti. Bio sam previše buntovan. Previše razuzdan. Previše otporan na konvencije i vlasti “, napisao je u svojoj objavi na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

“Black Adam” je ranije bio predviđen za decembar ove godine, ali je skinut s rasporeda Warner Bros-a još u oktobru 2020. Warner Bros., kao i CNN, u vlasništvu je WarnerMedia.

Novi datum izlaska znači da će antijunački film stići istog vikenda kao i Disneyev peti film “Indiana Jones”.

Potvrda datuma izlaska dolazi nekoliko dana nakon što je objavljeno da se bivši glumac 007 Pierce Brosnan pridružio glumačkoj ekipi “Black Adam” kao Doctor Fate. U filmu također glume Aldis Hodge kao Hawkman, Quintessa Swindell kao Cyclone i Noah Centineo kao Atom Smasher, piše CNN.