Džumhur nakon preokreta poražen u finalu kvalifikacija za Masters u Miamiju

Naš najbolji teniser, Damir Džumhur, poražen je u finalu kvalifikacija za Masters u Miamiju od Alejandra Tabila rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Damir je dobro otvorio susret i poveo na meču, ali je Čileanac napravio preokret i slavio, te se tako plasirao u glavni žrijeb. Do devetog gema prvog seta oba tenisera su držala svoj servis, bh. teniser je iskoristio svoju drugu šansu u devetom gemu da protivniku oduzme servis i nakon toga smireno je servirao za 6:4.

Tabilo se uozbilji i dobio drugi set bez ikakvih problema. Čileanski teniser je u drugom gemu, drugog seta došao do jedne brejk lopte i iskoristio je odmah, a do kraja oba tenisera su držala svoj servis bez većih problema. Tako je drugi set pripao Čileancu rezultatom 6:3.

Čileanac je i u odlučujućem setu jako rano došao do brejka. U trećem gemu oduzeo je servis našem Damiru, a zatim je propustio i dvije brejk šanse u petom gemu. Tabilo je propustio jednu meč loptu na servis Džumhura u devetom gemu, ali je nakon toga odservirao za 6:4 i konačnih 2:1 u setovima.

S obzirom da je Džumhur treći nosilac kvalifikacija za Masters u Miamiju, ima dobre šanse da upadne u glavni žrijeb kao “lucky loser”.