Elvir Rahimić nakon utakmice sa Kostarikom: Teška utakmica, bez mnogo šansi, mnogo borbe i duela, dosta grešaka”

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je na stadionu Bilino polje prijateljski susret protiv Kostarike, konačan rezultat je bio 0:0, a konferencija za medije koja se održala poslije susreta obratio se pomoćni trener Elvir Rahimić.

Sigurno da je bila teška utakmica. Bez nekih mnogo šansi, mnogo je bilo borbe i duela, dosta grešaka. Teško je nešto reći o ovakvoj utakmici. Cilj je uvijek da se pobijedi, bez obzira ko izlazi na teren. Računamo na ove igrače koji su tu i svaka utakmica pokazuje njihovu snagu i ono čim raspolažu. Ima dosta stvari koje treba da popravimo i ako želimo da pobjeđujemo da radimo na tome”, istakao je na početku Rahimić.

Rahimić je rekao da je veliki hendikep to što selektor Petev nije bio večeras tu, ali je zadovoljan momcima i istako je kako daju sve od sebe. Pohvalio je reprezentaciju Kostarike i rekao za njih da su jako ozbiljna reprezentacija

“Kostarika je ozbiljna reprezentacija i to je pokazala i večeras. Teško je igrati protiv takve reprezentacije. Ovo je naš jedan novi sastav, koji vjerovatno nikad više neće igrati u drugim mečevima. Sigurno da su svi igrači dali maksimum, a sad izdvajati nekoga posebno ja to ne volim. Pokušali su pobijediti, u nekim stvarima nije išlo. Nadamo se da će i oni da shvate gdje i kako griješe te da će to popraviti. Iz svake utakmice se može izvući ono najbolje i najgore. Probat ćemo napraviti analizu. Čeka nas mnogo teška utakmica protiv Francuske. Nadam se da ćemo biti spremni da je dobro odigramo”, rekao je Rahimić.

Zaključio je da je najbitnije sad da su svi svježi i zdravi ali i da igraju za svoje klubove, te da će dati sve od sebe u nastavku da naprave dobre rezultate.

Za našu reprezentaciju nema puno odmora, već u srijedu igramo novu utakmicu. Ovaj put dočekujemo mnogo težeg protivnika, selekciju Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ova utakmica igra se u srijedu na stadionu Grbavica.