Erling Haaland otkrio gdje bi volio da nastavi karijeru, ali i gdje ne bi želio da igra

Mladi napadač Borussije Dortmund Erling Haaland otkrio je za njemačke medije gdje bi volio da nastavi karijeru, a i rekao je gdje ne bi želio da igra

Nedavno je njegov agent Mino Raiola rekao da samo deset klubova na svijetu trenutno može sebi priuštiti igrača njegovog kalibra. Haaland je taj spisak klubova skratio na samo šest.

Posljednjih dana se pojavila informacija da Roman Abramovič želi izdvojiti veliku svotu novca da dovede Haalanda u Chelsea, ali Plavci izgleda nisu na popisu mladog Norvežanina.

Haaland je otkrio da ne želi napraviti transfer ni u evropskog prvaka Bayern iz Munchina, a ne privlači ga ni bogati PSG. Sport Bild je zato objavio gdje bi ovaj talentovani Norvežanin želio da nastavi karijeru.

Na prva dva mjesta njegovog spiska su španski giganti Real Madrid i Barcelona, zatim tri iz Engleske, Liverpool i dva Manchestera, City i United i kao šesti tim je akutelni šampion Italije Juventus.

Mladi golgeter Borussije je trenutno izuzetno tražena roba na fudbalskoj “pijaci” i može da bira i pravi spiskove timova.

Erling Braut Haaland je karijeru počeo u malom norveškom klubu Brin, napravio je transfer u Molde, a odatle 2019. godine stigao u Salzburg. Tamo je zablistao i u šampionu Austrije je na 27 utakmica postigao 29 golova, da bi se u januaru 2020. preselio u Dortmund u transferu vrijednom 20 miliona eura.

Njegova tržišna cijena je drastično skočila, on se procjenjuje na preko 100 miliona eura, a tome su doprinijeli i golovi u žutocrnom dresu gdje je na 45 utakmica zabio 43 gola.