Hrvatska minimalno slavila nad Kiprom, Turska razbila Norvešku

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je minimalno u Rijeci u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Kipra rezultatom 1:0.

Nakon kiksa sa Slovenijom ovo je bila prva pobjeda Hrvata u kvalifikacijama. Prvu veliku šansu Hrvatska je imala u 23. minuti. Budimir se izborio za loptu i lijepo dodao Brekalu koji je dodavao Modriću, ali se Perišić našao na putu pa je do udarca stigao Brozović koji silovito puca ali lopta odlazi kraj gola.

Hrvatska je imala jako velik posjed lopte i dominirali su utakmicom pa su četiri minute prije odlaska na odmor došli i do zasluženog vodstva. Pogriješila je odbrana Kipra, to je iskoristio Pašalić koji je zabio pogodak. Brelako je ubacio s desne strane, odbrana Kipra nije očistila to kako treba i veznjak Atalante je ovaj put zabio za 1:0. Na odmor se otišlo sa tim rezultatom.

Hrvatska je u drugom poluvremenu jako lošije igrala nego u prvih 45 minuta. Osim nekoliko solidnih pokušaja i ubačaja nije se vidjelo baš ništa opasno od strane susjeda.

Domaći su jednostavno prestali igrati i činilo se da želi do kraja zadržati minimalno vodstvo te tako zaključiti utakmicu. Kiprani su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali su bili daleko od gola.

Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu Grupe H kvalifikacija za SP s tri osvojena boda iz dvije utakmice, dok je Kipar na petoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti novu pobjedu Turske na gostovanju kod Norveške 3:0. Nizozemska je sa 2:0 pobijedila Latviju, dok je Bjelorusija bila bolja od Estonije rezultatom 4:2.