Izložba grafika u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

Poštujući sve propisane mjere zbog pandemije koronavirusa, u Fotogaleriji Javne ustanove “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo” biće organizovana izložba grafika mladih umjetnika.

Riječ je o radovima tri klase studenata nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Salema Pezića, Amre Softić, Melike Hodžić, Anje Grujić, Amine Mahmić, Amne Delić i Šejle Manjgafić.

Izložba pod nazivom “Grafike iz klase br. 1” – volume 3, predstavlja treću po redu izložbu radova ovih mladih autora koji su za svoje krajnje usmjerenje odabrali umjetničku grafiku.

Vrlo je jasna i čitljiva činjenica da je kvalitet radova slijedio jednu normalnu razvojnu komponentu. Od prve izložbe, koja je imala karakter studentskog, još nedovoljno koncipiranog stava, do izložbe koja će biti organizovana u četvrtak, može se jasno uočiti da se radi o umjetnicima koji su svoj studij uspješno okončali i ponudili svoje lične autorske stavove. Zajednička karakteristika u tkivu ovih otisaka je optimalno vladanje tehnološkim procesima koji su i uslov razvijanju i predstavljanju značenjskog, angažovanog, smislenog, kritičkog, opisnog, simboličnog”, saopćeno je iz Centra kulture i mladih.

Otvorenje izložbe grafika mladih autora je planirana u četvrtak 11. marta 2021. godine u Fotogaleriji u Jelićevoj ulici 1 sa početkom u 19 sati.