KJKP VIK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u nekoliko sarajevskih ulica.

Radovi se odnose na sljedeće ulice: Velika aleja, Karla Mijića, Poturovići, Ramića Banja, Hladivode sokak, Zmaja od Bosne, Omladinska, Jošanica gornja, Orahov brijeg, Nahorevska, Jovana Bijelića, Alipašina. Za danas su planirani radovi na uvezivanju novopoloženog transportnog cjevovoda DN 500 mm, za pravac pumpanja PS. ”Alipašin most” – PS. ”Centar”. Pomenuti radovi izvodiće se istovremeno na četiri lokacije u ulici Zmaja od Bosne. Zbog navedenih radova doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Podhrastovi, Breka, Stara Breka, Kromolj, Poljine, Grdonj, Bjelave, Panjina kula, dio naselja Sedrenik i visočiji dijelovi naselja Mejtaš. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u večernjim satima.

Danas su također planirani i radovi na kanalizacionoj mreži.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Halilovići, Sulejmana Omerovića, Cara, Andreja Andrejevića, na lokalitetu Butmir, Rajlovac i Butila. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se na Baščaršiji i Ilidži a ručno čišćenje slivnika u ulicama Očaktanum i Džinina. Crpanje septičkih jama vršit će se u ulicama Safeta Zajke, Plantaže i Bačići a sapiranje prokopa u ulici Rustempašina, saopćeno je iz VIK-a.