KJKP VIK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u nekoliko sarajevskih ulica.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Himze Polovine i Safeta Pašalića. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Muhameda efendije Pandže, te na Baščaršiji i Ilidži, ručno čišćenje slivnika u ulici Gabelina a ručno čišćenje šahta u ulici Safeta Ahmetspahića. Crpanje septičkih jama vršit će se u ulicama Kovačevac i Bajre Kaljanca.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Kovačeva, Prnjavorska, 13. juna, Mejdan (Hrasnica), Odobašina, Mostarska, Avde Jabučice, Kalemova, Tepebašina, Gorica, Rafaela Gaona, Džemala Bijedića, Ferde Hauptmana, Alipašina, Fadila Jahića Španca, Zaima Šarca, Šamin gaj, Plantaže, Porčina, Ispod oraha, Mahmuta Mahmutovića i Ferida Srnje.

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz ViK-a