KJKP VIK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u nekoliko sarajevskih ulica.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Patriotske lige, Safeta Pašalića, Ustanička i na Butilama. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se na Baščaršiji i Ilidži, ručno čišćenje slivnika u ulicama Mejlina, Evlije Čelebije, Mišćina i Hadžijamakova a ručno čišćenje šahta u ulici Mešino ćoše. Crpanje separatora vršit će u ulicama Rajlovačka i Hamdije Čemerlića a crpanje taložnika na Butilama.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Nadosjek, Šamin gaj, Halilovići, Feriza Merzuka, Kovačevac, Gladno polje, Rogačiči, Odobašina, Avde Jabučice, Kalemova, Antuna Hangija, Jukićeva, Doglodske barice, Senada Čolića, Rajlovačka cesta, Džanin sokak, Bakije sokak, Porčina, Safeta Zajke, Franje Kluza, Blagovac I, Braće Halač i Jošanica gornja.

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz ViK-a.