KJKP ViK: Radovi na odžavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u nekoliko sarajevskih ulica.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Bulevar branilaca Dobrinje, Vlakovo, Sedrenik, Nadira Kafedžića, 8. marta, Hekim Oglu Alipaše, Bjelašnička, Humska, Ruđera Boškovića, Muhameda ef. Pandže, Šehidska, Blagovac, Kobilja glava, Ibrahima Ljubovića, Vrbovska čikma, Muamera Omerbegovića, Hendekuša, Osik, Ferida Srnje i Mahmuta Mahmutovića. Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka u ulici Ibrahima Ljubovića i izmiještanja glavne vodovodne cijevi DN 500 mm, može doći do poremećaja u vodosnabdijevanju (smanjenja pritiska) u naseljima Stupsko brdo, Neđarići i dio ulice Blažujski drum.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Dejzina Bikića, Branilaca Šipa, Doglodi i Hifzi Bjelevca.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Hrasnička cesta i Ive Andrića, ručno čišćenje slivnika u ulici Hrasnička cesta a ručno čišćenje šahtova u ulici Zagrebačka. Crpanje septičkih jama vršit će se u ulicama Ljubina, Mihaljevska i Bačići a crpanje taložnika na Butilama.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova.