Konaković: Najteži dan u mojoj političkoj karijeri

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković  se oglasio nakon što je jučer Bogić Bogićević saopštio da, uprkos tome što je izabran za gradonačelnika, neće prhvatiti tu funkciju.

Izjavo je kako mu je ovo “najteži dan u političkoj karijeri”.

“Najteža sedmica i najteži dan u mojoj političkoj karijeri. Gorčina nakon pobjede. Odbili smo napad nakaradnog sistema, hrabri vijećnici su odbili ponude i odolili pritiscima, srušili su kocept “Asim” i o njemu glasno progovorili. Nažalost, dva dana duže od plana je trajala borba. Na Face-u sinoć Irfan Čengić i Amra Zulfikarpašić prehrabro dokazali sta se sve dešavalo u pripremi sjednice kako bi Skaka ostao gradonačelnik. “Daću ti tvoj zarađeni novac iz prošle godine ako glasaš po uputama”. Brutalna istina. I ostali će vijećnici svjedočiti. Pobijedili smo, a u toj pobjedi izgubili najboljeg igrača i uz to ga povrijedili. Bogić Bogićević neće biti gradonačelnik, a svima nam je to bilo prevažno.Istinska gorčina nakon pobjede. Ja sam na Face otišao jer se odgovori koje javnost zanimaju moraju dati i u teškim situacijama, ne samo u pobjedama i proslavama”, izjavio je Konaković.

Najteza sedmica i najtezi dan u mojoj politickoj karijeri.
Gorcina nakon pobjede.
Odbili smo napad nakaradnog sistema,…

Objavljuje Elmedin Dino KonakovicSubota, 27. ožujka 2021.

Također je dodao da u borbama nikad neće koristiti alate koje oni koriste.

“Sistem bjesomučno napada sve nas koji ga rušimo. Sa 6 smo došli na 4, sa 4 na 3. U tim smo borbama pobjeđivali i gubili, ali nikad nismo odustajali. Nećemo ni nakon ove pobjede sa ukusom poraza. Iz nje smo baš mnogo naučili, više nego ikad, i na svojim greškama. A samo još jednom da ponovim, koliko god izgleda da treba, u borbama nikad nećemo koristiti alate koje oni koriste. Potkupljivanja, prestrašivanja, ucjenjivanja. Nikad!”, dodao je Konaković.

Podsjećamo, Konaković je najavio podnošenje krivičnih prijava zog trgovine utjecajem i to nakon što na prvoj konstituirajućoj sjednici Jasmin Ademović nije izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.