Mamić: Danas s punom odgovornošću i sviješću kažem da je BiH moja prva domovina

Zdravko Mamić je danas održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da je BiH njegova prva domovina, te da će zatvorsku kaznu po potrebi služiti u BiH.

“Došao sam bez papira i pomagala. Sve ću reći iz glave. Mi se nalazimo u mojoj prvoj domovini, BiH. Uvijek sam do sada govorio da mi je BiH druga domovina što je logično jer sam rođen u Hrvatskoj”, kazao je Mamić.

Također je naveo kako BiH smatra svojom domovinom iz više razloga, “Danas s punom odgovornošću i sviješću kažem da je BiH moja prva domovina iz dva razloga; jedan je što ukoliko dođe do toga da ću ja služiti zatvorsku kaznu onda javno izjavljujem da ću je služiti u BiH. Drugo, ja nikad nisam bio ni formalno bjegunac niti sam to danas. Kako čovjek može pobjeći iz vlastite države? Saslušao sam na TV-u izricanje presude, ostao sam u svojoj matičnoj državi”.

Ističe da je podnio ostavke na pozicije u klubu Dinamo, i objasnio svoju ulogu u klubu Dinamo Zagreb od dana kada je bio dosta mlađi  do današnjeg perioda.

“Sa današnjim danom podnio sam ostavku na Skupštini Dinama i tražio da me se razriješi sa funkcije savjetnika u Dinamu. Nisam više član nijednog tijela u sklopu kluba Dinamo. Ja ove godine slavim rijedak jubilej, to je 50 godina neprekidnog rada u Dinamu. Došao sam tu kao mlad i nikad se nisam maknuo sa stadiona. Uvijek mi je Dinamo bio iznad života”.

Mamić objašnjava kako je preotekao period samog raspada Dinama, “Prolazile su godine i onda je došla 2000. godina. Dinamo se tada raspadao, skoro da ne postoji. Bio je dužan nekoliko stotina miliona kuna i Dinamo je ostao bez ijednog igrača, sa 100 sudskih tužbi”.