Meč Albanije i Engleske bi mogao biti otkazan zbog sigurnosnih problema

Meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Albanije i Engleske koji bi se trebao odigrati u Tirani u nedjelju mogao bi biti otkazan zbog problema oko sigurnosti.

Albanski fudbalski savez (AFA) rekao je da su dobili obavijest od lokalne policije, da oni ne mogu garantovati sigurnost reprezentacija.

Nastavit ćemo uspostavljati vezu s relevantnim vlastima,” rekao je Engleski nogometni savez. Engleska otvara svoje kvalifikacije protiv San Marina u četvrtak, a Albanija u četvrtak gostuje Andori.

Albanski savez je za utakmicu protiv Engleske uputio zahtjev da se ograničenom broju navijača cijepljenih protiv Covid-19 dozvoli prisustvovanje utakmici, što je vlada odbila. Zato će se ova utakmica igrati na praznim tribinama, a pošto Albanija nema nikakvih mjera ili lockdown, prostor ispred i oko stadiona Air Albania moglo biti ispunjen navijačima.

Albanski savez je dao izjavu zbog ove situacije: “Danas je stiglo pismo u kojem se navodi da lokala policija u Tirani ne može garantovati poduzimanje mjera prije, tokom i nakon utakmice Albanija-Engleska koja se treba odigrati 28. marta“, prenosi BBC.

Naveli su još da su tražili od državne vlasti da se zabrani korištenje prostora oko stadiona, ali da nisu dobili nikakav odgovor.

Otkazivanje utakmice Albanija-Engleska koja bi se trebala igrati na stadionu Air Albania imalo bi katastrofalne posljedice na imidž naše zemlje, reprezentacije i općenito na albanski nogomet”, zaključili su iz Albanskog saveza.