Mijatović: Da li je moguće gospodine Sattler da ne znate ko su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo šefu delegacije EU u BiH Johannu Sattleru u kojem ga pita “da li je svjestan da svojim nesvjesnim činjenjenjem ili ne činjenjem učestvuje u razgradnji BiH društva na najbrutalniji način”.

Na početku je kazao da mu je zadovoljstvo kada vidi Sattlerove objave na društvenim mrežama gdje sa oduševljenjem prikazuje prirodne ljepote naše zemlje, našu kukturu i tradiciju.

“Zadovoljstvo mi je da možete sami vidjeti da smo zemlja koja baštini multikulturalnost i evropske vrijednosti kroz historiju bez obzira što danas nismo dio evropske porodice”, napisao je u svojoj objavi.

Također, zahvalio se Sattleru što na taj način promoviše vrijednosti Bosne i Hercegovine.

“Da li ste svjesni da vašim nesvjesnim činjenjem ili ne činjenjem učestvujete u razgradnji BiH društva na najbrutalniji način. Da li je moguće gospodine Sattler da ne znate ko su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović?“, napisao je Mijatović.

Također, Mijatović je pozvao Sattlera da hitno u te kako je naveo “famozne pregovore” oko izmjena Izbornog zakona uključi SDP BiH kao najveću opozicionu partiju u BiH.

“Uvaženi gospodine Sattler je sam siguran da to nije stav EU, želim da vjerujem da to nije ni vaš stav, zato vas pozivam da hitno u te famozne pregovore oko izmjena Izbornog zakona uključite SDP BiH kao najveću opozicionu partiju u BiH, jer ukoliko neko pa ko god to bio planira ekzekuciju građanske BiH mi to nećemo dozvoliti ni po koju cijenu”, naveo je Mijatović putem svog Facebook profila.

Navodi da je ovo posljednji poziv da proces izmjena Izbornog zakona Settler vrati u institucije BiH i Parlament BiH, “a ne iza zatvorenih vrata sa nacionalnim poglavicama”.

Ovo vam je poziv da na vrijeme povučete ručnu kočnicu i ne budete žirant nacionalnim poglavicama za pokriče višedecenijskog kriminala“, napisao je.

‼️OTVORENO PISMO JOHANNU SATTLERU, SEFU DELEGACIJE EU U BIH

Uvezeni gospodine Sattler,

Zadovoljstvo mi je kada vidim…

Posted by Vojin Mijatovic on Friday, 5 March 2021