Ministar raseljenih osoba i izjeglica Edin Ramić posjetio povratnike u Liplju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić je danas obišao povratničko mjesto kod Liplje kod Zvornika, koje broji četiri mjesne zajednice koje međusobno graniče.

Sa povratnicima iz zvorničkog naselja Liplje održan je sastanak gdje su sagledane potrebe, naročito u oblasti putne infrastrukture.

Ministar Ramić obišao je putni pravac koji povezuju naselje Kadrići sa Lipljem.

“Prošli smo danas putnim pravcem za kojeg je iskazana namjera za sanaciju. Put je u veoma lošem stanju, a znamo da je jedna od pretpostavki u održivom povratku dobra putna komunikacija. Raduje nas da su mještani, zajedno sa svojim komšijama koji borave u dijaspori, obezbijedili većinski dio sredstava”, naveo je ministar Ramić

Pored toga, kazao je da su ohrabrili povratnike u realizaciji ovog projekta, te da će uzeti učešće u istom.

“Tu su i predstavnici lokalne vlasti, tako da ćemo zajedničkim naporom i udruživanjem sredstava uspješno završiti ovu aktivnost i još jedno povratničko mjesto učiniti ugodnijim mjestom za življenje. To nam je, zapravo, misija i obaveza”, zaključio je ministar Ramić

Sastanku su, pored ministra Ramića, prisustvovali i povratnici iz mjesta Kamenica, kao i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović.