Mreže mirovale, Bosna i Hercegovina – Kostarika 0:0

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ubilježila je remi u prijateljskoj utakmici protiv Kostarike, a konačan rezultat je glasio 0:0.

Zmajevi su igrali u potpuno drugačijem sastavu u odnosu na meč u Finskoj, a selektor Ivaylo Petev, koji nije prisutan zbog pozitivnog testa na koronavirus, pružio je priliku igračima koji nisu imali minute u kvalifikacijama.

Reprezentacija Kostarike je također komibnovala i na kraju smo dobili jako skromnu utakmicu. Nakon jako slabog prvog poluvremena, igra se nije nešto puno popravila ni u drugom, pa tako naši Zmajevi i dalje ne znaju za pobjedu i nakon 495 dana.

Nastavak donosi veliki broj izmjena na obje strane, ali i znatno bolju igru Kostarike na otvaranju.

Bryan Ruiz je u 48. minuti nakon kornera probao ali lopta je otišla pored našeg gola, a onda je dvije minute kasnije Branimir Cipetić je intervenisao linije izbacio udarac Browna, također nakon kornera.

Naš golman Vasilj je bio u jako teškoj situaciji, u 56. minuti Oviedo je uputio silovit udarac, ali naš mladi golman to brani.

Naši momci su nešto bolje proigrali i u dva navrata zaprijetili smo preko rezerviste Smaila Prevljaka. Igrač Eupena je dva puta šutirao sa vrha kaznenog prostora, jednom je obranio golman Moreira, a drugi put je lopta otišla daleko od gola.

Priliku je vrlo opasni večeras Brown imao i u 82. minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ostao je onaj početni, tako da su BiH i Kostarika remizirale.