Teška saobraćajna nesreća sinoć u Sarajevu

Sinoć u 22.30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Safvet bega Bašagića-Sagrdžije, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M.H., rođena 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Passat”, kojim je upravljao vozač S.H., rođen 1966.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješakinja M.H., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na Klinici za neurohirurgiju, gdje je zadržana na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćjne nezgode, saopćeno je iz policije.