Nastavlja se Premijer liga BiH: Borac i Velež veliki favoriti

Danas se nastavlja M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, pred nama je 23. kolo, a danas se igraju tri utakmice.

Očekuju nas zanimljivi susreti, Borac u Banjoj Luci dočekuje Mladost i apsolutni je favorit, Velež će ugostiti Radnik, a Zrinjski će biti domaćin Slobodi.

Borac je u Banjoj Luci apsolutni favorit, Mladost će sigurno tražiti svoju priliku, ali sve osim sigurne pobjede domaće ekipe bi predstavljalo veliko iznenađenje. Borac zaostaje samo osam bodova za prvoplasiranim Sarajevom, a sigurno da se Banjalučani žele uključiti u borbu za titulu nakon nedavnih kikseva Bordo tima i ne smiju u ovoj utakmici prepustiti ništa slučaju i moraju osvojiti tri boda.

Mladost se grčevito bori za opstanak, trenutno se nalaze na devetoj poziciji ali pretposljednjoj ekipi Olimpika bježe samo tri boda.

Velež, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, danas u Vrapčićima dočekuje Radnik. Kao i u Banjoj Luci, i u ovom susretu domaćin je veliki favorit s obzirom da je proljetni dio sezone otvorio sa dvije pobjede i remijem i očekuje se da nastavi niz.

Radnik je, baš kao i Mladost u nezavidnoj situaciji i ima isto bodova kao i Olimpik, no bodove bi trebao tražiti upravo u duelima protiv ekipa koje se bore za opstanak.

I u trećem susretu koji će se danas odigrati, domaćin ima ulogu favorita. Petoplasirani Zrinjski će dočekati osmoplasiranu Slobodu. Mostarci su veliki favoriti ponajviše zahvaljujući činjenici što je tuzlanska ekipa u očajnoj formi i uvezala je četiri uzastopna poraza.

Zrinjski ima isto bodova kao i Borac i također se nada borbi za titulu, a današnjom pobjedom bi i definitivno ostao u utrci za pehar ili bi ostali u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Subota:

17:00 Borac – Mladost

17:00 Velež – Radnik

19:00 Zrinjski – Sloboda

Nedjelja:

15:00 Sarajevo – Krupa

17:00 Željezničar – Tuzla City

17:00 Široki Brijeg – Olimpik