Nepoznati počinioci iščupali klupu na šetalištu hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića

Na šetalištu hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića, u blizini Bakr-babine džamije i parka At mejdan, nepoznati vandali iščupali su metalnu klupu i bacili je u korito Miljacke.

Sekretar mjesne zajednice Mjedenica evidentirao je jutros ovo oštećenje i prijavio nadležnoj službi nakon čega su iz Općine Stari Grad upućeni uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva da klupu vrate i ponovo pričvrste u ležište.

Nejasna je i neshvatljiva potreba pojedinaca da se na ovakav način odnose prema imovini i javnom dobru i ovakvo ponašanje je za svaku osudu. Na istom mjestu je sekretar mjesne zajednice prije dva dana prijavio da su oštećene i bačene u Miljacku metalne korpe za otpatke koje su naši uposlenici također vratili na mjesto i pričvrstili.

Još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje, a Prvu PU Stari Grad na otkrivanje i zaustavljanje počinilaca, kako bi se ove pojave zaustavile i zaštitila imovina, saopćeno je iz općine Stari Grad.

Podsjećamo, prošlog mjeseca je evidentirano i devastiranje Aleje ambasadora gdje je oštećeno šest ploča sa imenima ambasadora, kameni zid, jedno stablo lipe i kamene pločice.

Krajem 2019. godine urađena je rehabilitacija parka At mejdan i šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića, a građani su u srcu grada dobili veći i uređeniji prostor za odmor i relaksaciju.

Šetalište, koje se proteže duž obale Miljacke – od Latinske ćuprije, sve do Ćumurija mosta, prošireno je i uređeno, postavljene su nove klupe i korpe za otpatke. Osim toga, šetalište je obogaćeno novim stablima, te je cijelom dužinom zasađeno 13 stabala lipe.

Uništavanje klupa ili bilo čega drugog na ovom javnom dobru koje treba da služi građanima za odmor i opuštanje zaslužuje najveću osudu, ali i primjerenu kaznu za počinioce od strane nadležnih organa.