Neymar neće igrati protiv Barcelone, opet povrijeđen na sestrin rođendan

Brazilski nogometaš Neymar neće igrati protiv svog bivšeg kluba Barcelone u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka zbog povrede desnog butnog mišića.

Prošlog mjeseca francuski mediji objavili su da Neymar neće igrati protiv Barcelone, odnosno da se neće oporaviti do 10. marta kada je na rasporedu uzvratni meč Lige prvaka, što je informacija koja je sada i zvanično potvrđena.

Ova povreda će doći kao olakšica za Neymara jer će i ove godine moći da slavi rođendan svoje sestre. Na društvenim mrežama se već pokrenula tema da Neymar lažira povredu svaki put da bi bio prisutan na sestrinom rođendanu.

Brazilac je 2015. i 2016. godine bio suspendovan, zatim je tri naredne godine zbog povrede propuštao utakmice 10. i 11. marta.

Prošle godine je igrao i pomogao svojim saigračima u meču protiv Borussije Dortmund kada su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, no ove godine opet zbog povrede neće biti uz svoj tim.

Rafaella svoj rođendan slavi 11. marta. Prije dvije godine Neymar je imao frakturu metatarzalne kosti u stopalu, što je opet sasvim dobar alibi, a dva puta je bio suspendovan zbog namjernih žutih kartona. Posebno se izdvaja onaj iz 87. minute utakmice protiv Rayo Vallecana pri rezultatu 5:1, dok je dva puta prijavljivao lakšu povredu.