Nihad Čolpa: Spreman sam potpisati nabavku vakcina po cijenu zatvora

Nezavisni zastupnik u Federalnom parlamentu Nihad Čolpa uputio je jutros dopis Vladi FBiH koji se tiče hitne nabavke vakcina.

Čolpa od Vlade FBiH zahtijeva da u roku od 24 sata riješi razumnom čovjeku neshvatljiv problem, a tiče se potpisa odgovorne osobe u cilju nabavke vakcina za potrebe stanovništva u FBiH.

“Ukoliko to ne učine, neka mi pokažu gdje i šta treba potpisati da bi se izvršila hitna nabavka vakcina u FBiH, odmah sam spreman potpisati potrebnu dokumentaciju ako treba i po cijenu moralne, materijalne i krivične odgovornosti.

Prihvatljivo je da iznađu i bilo kakav drugi model kojim bih mogao potpisati nabavku vakcina, stojim im na raspolaganju. Stanje je haotično”, naveo je u dopisu Čolpa, prenose Vijesti.ba.

Podsjećamo, prema posljednjem jutrošnjem izvještaju u Kantonu Sarajevo je obrađeno 1.359 testova od čega je 502 pozitivnih, dok je u istom periodu preminulo 13 osoba, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U odnosu na jučerašnje podatke (598 novozaraženih) bilježi se nešto manji broj novih infekcija, ali uz nešto manji broj i testiranja.

U Kantonu Sarajevo 502 novozaražene osobe, zabilježeno 13 smrtnih ishoda