Nikšić: Navikli smo već da nam lažete, ali da ne mislite kako vam vjerujemo

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu odgovorio je Šefiku Džaferoviću, povodom njegove izjave da BiH u ovom trenutku ne zaostaje za zemljama regije kada je u pitanju vakcinacija. 

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je da “mislim da BiH ne zaostaje kada je u pitanju proces imunizacije stanovništva za ostalim državama zapadnog Balkana, ukoliko izuzmemo Srbiju”.

Kao odgovor na njegovu konstataciju, Nikšić je uputio tešku kritiku na njegove navode.

“Kao odgovor Džaferoviću, pet statističkih činjenica koje pokazuju da smo iza Afrike!

Pitam se zaista šta o građanima Bosne i Hercegovine misle ljudi koji, nažalost, trenutno vode ovu zemlju kada im svaki dan serviraju neku novu laž?”, kazao je Nikšić.

Također kazao je da je Džaferović  do sada djelovao kao rijetko racionalan političar iz vladajuće koalicije, te da svojom izjavom naša država ne zaostaje za regionom u vakcinaciji.

Prema njegovom mišljenju ovo pokazuje da se Džaferović ipak ne razlikuje od svog stranačkog šefa Izetbegovića ili premijera Novalića koji su do sada bili pretplaćeni na izjave ovog tipa kada je u pitanju SDA.

“Navikli smo već da nam lažete, ali da ne pomislite kako vam vjerujemo želim nekim činjenicama članove prividno zavađene bračne zajednice SDA-HDZ-SNSD podsjetiti da ne zaostajemo samo za regionom, nego i za Afrikom.”, kazao je Nikšić.

Za cijelu situaciju koja hara državom krivi našu državnu vlast, jer ista ne radi ništa kada je upitanju nabavka vakcina.

“Po stopi smrtnosti od virusa Covid-19 smo na 9. mjestu na svijetu, jer nadležna, ali nesposobna, odnarođena državna vlast ne nabavlja vakcine. Po ovom smo također daleko iza država poput Namibije, Bocvane, Zambije i sličnih.

Treća, po kvaliteti putne infrastrukture Bosna i Hercegovina je na 121. mjestu, iza država poput Tadžikistana, Burundija, Benina i Etiopije”, stoji u navodima Nikšića.

Ostatak objave možete pronaći na Facebook profilu Nermina Nikšića.

Kao odgovor Džaferoviću, pet statističkih činjenica koje pokazuju da smo iza Afrike!

Pitam se zaista šta o građanima…

Objavljuje Nermin NikšićUtorak, 23. ožujka 2021.