Novi trijumf Chelseaja bez primljenog gola, Jorginho prijeti rekordima Milnera i Lamparda

Chelsea je došao do još jedne pobjede bez primljenog gola od kada ih je preuzeo Thomas Tuchel, a Plavci su večeras na Stamford Bridgeu savladali Plavce sa 2:0 u utakmici 27. kola engleske Premier lige.

Na otvaranju utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a onda su Karamele napravile ono u čemu su najbolji u historiji Premier lige – postizanju autogolova. Ben Godfrey je poslao loptu u svoju mrežu u 31. minuti za vodstvo domaćih od 1:0.

Ovo je bio 53. autogol Evertona u historiji Premier lige, a po tome su rekorderi ovog takmičenja. Imaju čak najmanje sedam autogolova više od bilo koje druge ekipe. Marcos Alonso je u finišu prvog poluvremena imao veliku šansu, ali se rezultat nije mijenjao.

Alonso je novu dobru priliku imao u 51. minuti kada mu je odbranio golman gostiju, a nedugo nakon toga poništen je pogodak Kaija Havertza zbog igranja rukom. Dosuđen je penal za Chelsea, koji je u 65. minuti u pogodak pretvorio Jorginho.

Ovo je bio šesti pogodak iz penala za Jorginha ove sezone iz isto toliko pokušaja, a rekorder je James Milner, koji je u sezoni 2016/17 imao 7/7. Veznjak Chelsea blizu je obaranja još jednog rekorda. Ovo je bio njegov sedmi gol iz penala u svim takmičenjima ove sezone, a rekorder je Frank Lampard sa deset pogodaka u sezoni 2009/10.

Pobjeda Plavaca mogla je biti i ubjedljivija, a dvije velike prilike imao je Timo Werner, da bi pokušao u N’Golo Kante, ali rezultat se nije mijenjao, piše Sport Centar.