Nula Željezničara i Tuzla Citya, Široki rutinski savladao Olimpik

Završeno je 23. kolo Premijer lige BiH, Tuzla City i Željezničar su podijelili bodove na Grbavici, dok je Široki porazio Olimpik.

Derbi 23. kola između Željezničara i Tuzla Cityja završio je rezultatom 0:0. Prvo poluvrijeme je prošlo bez nešto previše uzbuđenja, bilo je prilika ali realizacija je izostala.

Mišić i Badelj su imali najbolje prilike pred golom domaćina, dok je Željezničar imao i možda najbolju priliku u prvom poluvremenu, kad je u 16. minuti Ikić šutirao glavom, a sjajnu odbranu napravio golman gostiju Muminović.

Željezničar je napadao više, imali su Plavi inicijativu ali na odmor se otišlo bez golova. Amar Osim je odmah na startu drugog poluvremena napravio izmjenu, u igru je ušao Šabanadžović, dok je Čeliković  ostao u svlačionici.

Plavi su krenuli opasno, Juričić je u 52. minuti proigrao Štilića koji je iz jako nezgodne situacije pokušao lobovati golmana gostiju, ali lopta je završila preko gola.

Željezničar je napadao i jedna jako sumnjiva situacija se desila u 58. minuti, lopta je definitivno pogodila Brkića u ruku, u njegovom kaznenom prostoru, ali sudija Njegomirović je procijenio da to nije dovoljno za penal.

Tuzla je malo živnula i u 63. minuti su napravili jako dobru kontru, ali loptu je izbacio Stevanović nakon centaršuta Džafića.

Željezničar je nastavio svoju dominaciju i imaju jako dobro priliku u 68. minuti, samo što je Zec ušao, imao je sjajnu šansu za pogodak, ali njegov šut brani golman Muminović.

Nova sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Tuzla Cityja dogodila se u 69. minuti, Šabanadžović je srušen, ali sudija ne pokazuje na bijelu tačku.

Željezničar je nastavio napadati i poništenima su im dva pogotka. Oba pogotka je postigao Ermin Zec, u 71. i u 75. minuti, ali zbog ofsajda ostalo je 0:0.

Do kraja susreta Željezničar je nastavio napadati ali promijene rezultata nije bilo. Plavi su završili susret sa igračem manje jer je direktan crveni karton u 95. minuti dobio Ikić.

Željezničar još nije upisao pobjedu u proljetnom dijelu sezone, a nisu uspjeli postići ni jedan pogodak. Plavi sa Grabavice ovim bodom ostaju na šestoj poziciji sa 38 bodova, dok Tuzla ostaje sedma sa 37 bodova.

U drugom meču na Pecari Široki je savladao Olimpik rezultatom 3:0.

Ekipa Širokog je krenula odmah sjajno i već u sedmoj minuti su poveli golom Ivana Ikića. Napadao je Olimpik i imao svoje šanse ali ipak na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Široki je odmah agresivno krenuo i u drugom poluvremenu, stopostotnu šansu je imao Maganjić u 48. minuti, ali šutirao je preko  gola Olimpika.

Ipak, Široki je u 50. minuti došao do gola, udvostručili su svoju prednost a strijelac je bio Alen Jurilj.

Ekipa Širokog je mirno privela kraju ovaj susret i postigla još jedan pogodak, u 93. minuti za konačnih 3:0 pogodio je Ivan Ikić. Ovom pobjedom ekipa s Pecare se našla na drugoj poziciji sa 44 boda, dok je Olimpik na poziciji broj 11, sa 19 osvojenih bodova.