Objavljen javni poziv korisnicima javnih površina na području Općine Novo Sarajevo

Pozivaju se korisnici koji u 2021. godini namjeravaju koristiti javne površine na području Općina Novo Sarajevo, da zahtjev za korištenje istih podnesu odmah, a najkasnije do 31.03.2021. godine.

Objekte privremenog karaktera u smislu Odluke o naplati naknada za privremeno korištenje javnih površina na kojima se nalaze objekti privremenog karaktera i Plana korištenja javnih površina na području Općine Novo Sarajevo.

Ljetne bašte i druge sadržaje privremenog karaktera u smislu člana 21. Zakona o privremenom korištenju javnih površina na području Kantona Sarajevo, odnosno najkasnije 30 dana prije planiranog početka korištenja javne površine.

Korisnici javnih površina koje su zauzete objektima privremenog karaktera: poslovni objekti i garaže, javni parking prostori, kiosci, kablovski sistemi, satelitske antene i slični sadržaji dužni su podnijeti zahtjev Službi za oblast prostornog uređenja i urbanizma.

Korisnici koji imaju namjeru korištenja javnih površina za postavljanje privremenih sadržaja kao što su: stolovi ispred ugostiteljskih radnji, prodajni stolovi (pokretne tezge), prodajni stolovi ispred poslovnih prostora za izlaganje i prodaju robe, postavljanje rashladnih uređaja, žardinjera za cvijeće, klupa za sjedenje, čuvarskih kućica, – reklamnih balona i drugih specifičnih sadržaja kao što su dječiji autići i vozići, uređaji za pečenje pečenjarskih proizvoda, prodaja lutrija, srećki, polovnih knjiga i slične literature, umjetničkih slika, iznajmljivanje bicikla, objekati jednostavnih usluga u nepokretnom ili priključnom vozilu, objekati jednostavnih usluga na kolicima, zahtjev podnose Službi za komunalne i stambene poslove i saobraćaj.

Ukoliko se korisnik javne površine u zadanom roku se odazove ovom pozivu, odnosno ne pribavi riješenje kojim se odobrava korištenje javne površine, služba za inspekcijske poslove općine Novo Sarajevo  će pokrenuti aktivnosti iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz općine Novo Sarajevo.