Poluvrijeme: Bosna i Hercegovina – Kostarika 0:0

Završeno je prvo poluvrijeme prijateljske utakmice između naše reprezentacije i Kostarike, a rezultat glasi 0:0.

U jednoj opuštenoj utakmici priliku su dobili igrači koji nisu igrali protiv Finske, tempo utakmice je bio slab i bez nekih većih prilika.

Naši Zmajevi su krenuli jako dobro, već u drugoj minuti susreta Duljević je probio po lijevoj strani i izborio korner za naš tim, ali naši momci nisu ništa posebno uradili nakon ubačaja iz kornera. Naši momci su nastavili da napadaju i u sedmoj minuti već imamo prvi šut u okvir gola Kostarike, šutirao je Hadžiahmetović ali golman je lagano odbranio.

Naša reprezentacije je zaprijetila već u 18. minuti, Demirović je imao priliku ali opet se istakao golman Kostarike. Opet je pokušao Amir Hadžiahmetović, sada iz voleja nakon kornera, ali je lopta otišla ipak nekoliko metara preko gola.

Prva veća šansa za goste viđena je nakon pola sata igre. Brown je šutirao s distance, a lopta od bloka odlazi pored stative i u korner.

Vjerovatno i najveću šansu Kostarikanci su imali u 34. minuti nakon greške Marka Mihojevića, ali je Venegas na kraju veoma loše šutirao, na svu sreću po Zmajeve.

Zmajevi su bili bez prave prilike u prvom dijelu meča, a nadamo se da će se to promijeniti u nastavku.