Poluvrijeme: Finska – Bosna i Hercegovina 0:0

Završeno je prvo poluvrijeme utakmicekvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine između Finske i reprezentacije Bosne i Hercegovine, a rezultat glasi 0:0.

Susret je bio dosta izjednačen u prvom poluvremenu, ali niko nije uspio svoje šanse pretvoriti u pogodak. Finci su krenuli jako opasno, već u drugoj minuti Pukki je pobjegao odbrani naše reprezentacije po lijevoj strani, čak je savladao i Šehića ali u posljednjem trenutku loptu je sa gol linije izbio Saničanin.

Zmajevi su pokušali uzvratiti, Ćivić je pokušao da ubaci loptu ali je izblokiran. Nova šansa za Fince se dogodila u sedmoj minuti, Pukki je još jednom sam izašao ispred našeg gola, ali ovaj put interveniše Šehić. Tempo nije padao, u osmoj minuti Stevanović je šutirao ali golman Finske reprezentacije brani njegov pokušaj.

Naša reprezentacija je u 14. minuti imala jako dobru šansu, Stevanović je dodao Džeki, lopta je nezgodno odskočila i naš kapiten jako loše šutira. Finska je imala slobodan udarac u 17. minuti ali Šehić jako dobro reaguje.

Najbolja šansa za našu reprezentaciju se dogodila u 20. minuti, više njih. Prvo je Gojak izašao sam ispred gola Finske ali njegov šut je odbranio golman domaće reprezentacija, a zatim udarce Ćivića i Džeke je izblokirao Arajuuri.

Još jednu dobru šansu smo imali u 27. minuti, Stevanović je imao veliku šansu, izašao je sam pred golmana ali njegov šut brani golman. Nastupio je jedan miran period igre, a onda su nam Finci zadali nove probleme.

Dvije velike šanse za Finsku u 41. minuti, prvo je Pukki šutirao a Šehić sjajno odbranio, lopta se odbila do Kamare, a Šehić je još jednom sjajno zaustavio i njegov pokušaj.

Finci su nastavili držati loptu do kraja poluvremena. Sudija Tasos Sidiropoulos nije produžio ni jednu minutu prvi dio susreta.